Aircoservice

via CarXpert Chatelain

Voor aircoservice kunt u altijd bij ons terecht. Daarbij maakt het niet uit welk merk of type auto u rijdt. Wij beschikken over een uitgebreid controle- en onderhoudsprogramma voor aircosystemen, zodat onze airco-specialisten effectief de conditie van uw airco doormeten en u van de juiste service voorzien.

Rijcomfort

De airco in uw auto geeft u het hele jaar extra rijcomfort. Bij een optimale werking van uw airco kunt u in de zomer genieten van een koele auto en in de winter heeft u geen last van condens op de ramen. Bovendien zorgt een goed werkend en schoon aircosysteem voor zuivere lucht in de auto en voorkomt nare luchtjes, brandende ogen of geïrriteerde luchtwegen.

Houd uw airco in topconditie

Zodra de temperaturen omhoog of omlaag gaan, verwacht u de juiste werking van uw airco. De airco-installatie van uw auto is helaas niet onderhoudsvrij. Sterker nog: uitstel van airco-onderhoud is één van de voornaamste oorzaken van problemen met de airco.

Wist u dat de airconditioning van uw auto minstens één per jaar moet worden gecontroleerd en gereinigd? Zo houdt u uw airco in topconditie en voorkomt u extra hoge reparatiekosten.
Uw airco verliest jaarlijks tot 10% aan koudemiddel. Hierdoor ontstaat sneller slijtage in het aircosysteem. Daarnaast veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een hoger brandstofverbruik. Genoeg redenen om uw airco regelmatig te laten controleren.

De aircocontrole

Tijdens de aircocontrole worden de compressor, leidingen en filters gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of uw airco nog naar behoren werkt.

De aircocontrole houdt o.a. in:
• Meten uitstroomtemperatuur koude lucht
• Meten druk in aircosysteem
• Controle op eventuele lekkage
• Controle van interieur- en pollenfilters

De airco en het interieurfilter bepalen samen de kwaliteit van de lucht die u inademt. Laat daarom ook regelmatig het interieurfilter controleren. Als u, uw partner of kinderen last van hooikoorts hebben, dan is een goed werkend interieurfilter extra van belang. Het filter filtert onder meer de pollen uit de lucht die zorgen voor een allergische reactie. Er zijn zelfs speciale filters die een extra anti-allergene werking bieden. Wilt u meer weten? Vraag het ons.

Laat uw airco regelmatig checken